Fröbröd utan mjöl – glutenfritt

Lättbakat bröd som mättar och som är snällt mot magen.

Lämplig frukost för dig som väljer Ayurvedisk Vata-balanserande kost.
Glutenfritt och även bra LCHF bröd.
Allt välja ingredienser som är kravmärkta och ekologiska ger en godare smak och en gladare kropp.

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk keso
  • 1 tsk majonnäs
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 5 dl frön (vad som finns i skåpet, t ex hela linfrön, solroskärnor, pumpafrön…)

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 225 grader.
  • Blanda ägg, ost, keso och majonnäs.
  • Tillsätt fröblandningen så att du får en fast men inte torr smet.
  • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  • Platta till smeten till lagom höjd, ca 2-3 cm. Smeten sväller lite.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Vill du variera brödet kan du blanda i lite kokosflingor eller aprikoser och russin.

Låt er väl smaka 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *