Glutenfria brödbullar

Lättbakat bröd som är fritt från både socker och gluten.

Ingredienser till 4-6 bröd/bullar

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl pofiber (Semper)
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1-2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl soyghurt/havre-gurt (eller yoghurt eller crème fraiche)
  • ev. 3 msk vatten om degen är lite för fast (har jag aldrig behövt använda)
  • 3 msk smält ghi eller kokosfett
  • 1 msk chiafrön – om du så önskar
  • vallmofrön och ett uppvispat ägg till pensling och garnering

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Använd två bunkar.
  • I den ena vispar du äggen fluffiga och vispar sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
  • I den andra bunken blandar du de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i äggsmeten.
  • Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  • Blöt händerna och rulla smeten till 4-6 st fina och släta bullar.
  • Lägg på bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  • I varmluftsugn 190 grader tar det ca 20 minuter.
  • Bullarna är klara när de har fått fin färg.

Mina förslag till justeringar efter din kroppstyp/ev. obalans

Vata: Vata kan gärna använda crème fraiche.

Pitta: kokosolja är balanserande och bra för Pitta. Ta lite mindre salt.

Kapha: Kapha ska egentligen undvika mejeriprodukter, men det här brödet känns lätt för magen att smälta. Ta lite mindre salt.

Tack för receptet Ann-Marie ♥.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *