Kapha-balanserande gröt

Ingredienser till 3-4 portioner

  • 4 msk helt bovete
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk råris
  • 3 msk hirsflingor
  • 4 msk hela linfrön
  • 6 katrinplommon
  • 1/2 dl russin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 dl vatten

Till servering

  • sojamjölk och äpple

Gör så här

  • Skölj bovetet noga.
  • Blanda alla ingredienser i en skål, täck över och låt stå i kylen över natten.
  • (Håller i 3 dagar.)
  • På morgonen, värm gröten i en kastrull men låt den inte koka.
  • Servera med värmd sojamjölk och tunt skivat äpple.

Receptet kommer från Janesh Vayidas bok ”Maten är min medicin”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *