En i mitt tycke riktigt mumsig rabarberpaj
Ingredienser:
- 5 st rabarberstjälkar
- 2 msk potatismjöl
- 1 dl muscovadosocker (ljust)
- 2 dl ekologiska havregryn
- 2 dl glutenfritt mjöl
- 100 gram ekologiskt smör
- 1 dl ekologiskt rårörsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär rabarbern i små bitar, ca 1.5 cm tjocka och lägg ut dem i en smord pajform.
- Strö över potatismjöl och muscovadosocker.
- Blanda havregryn, mjöl och rårörsocker i en skål.
- Skär smöret i små bitar och lägg ner i skålen .
- Knåda med händerna (eller i matberedare) tills du får en smulig deg.
- Smula degen över rabarberfyllningen i pajformen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med vispad ekologisk grädde smaksatt med en gnutta vaniljsocker.
Kom ihåg att det du äter nån gång i bland har inte så stor betydelse. Det är det du äter varje dag som spelar roll.
Låt er väl smaka 🙂