Smulpaj med rabarber

En i mitt tycke riktigt mumsig rabarberpaj

Ingredienser:

  • 5 st rabarberstjälkar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl muscovadosocker (ljust)
  • 2 dl ekologiska havregryn
  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 100 gram ekologiskt smör
  • 1 dl ekologiskt rårörsocker

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär rabarbern i små bitar, ca 1.5 cm tjocka och lägg ut dem i en smord pajform.
  • Strö över potatismjöl och muscovadosocker.
  • Blanda havregryn, mjöl och rårörsocker i en skål.
  • Skär smöret i små bitar och lägg ner i skålen .
  • Knåda med händerna (eller i matberedare) tills du får en smulig deg.
  • Smula degen över rabarberfyllningen i pajformen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  • Servera med vispad ekologisk grädde smaksatt med en gnutta vaniljsocker.

Kom ihåg att det du äter nån gång i bland har inte så stor betydelse. Det är det du äter varje dag som spelar roll.

Låt er väl smaka 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *